DÍJMENTES KONZULTÁCIÓ

GYIK

Gyakran ismételt kérdések

Mi a különbség a transzplantáció között Magyarországon és Törökországban?

A transzplantáció Törökországban lényegesen olcsóbb, mint Magyarországon. A hajproblémákra specializálódott klinikáknak és hatalmas tapasztalattal rendelkező orvosoknak köszönhetően nincs esélye azonos szintű klinikát találni Magyarországon.

Milyen a törökországi transzplantáció minősége?

Napjainkban Törökországot tartják a hajbeültetés központjának a világon. Naponta több mint 6000 eljárás zajlik itt, több mint 300 klinikán. Az orvosi szolgáltatások és a higiéniai előírások megfelelnek az összes európai normának, transzplantációs módszereik a világ legjobbjai között vannak.

Alkalmazható esetemben a transzplantáció?

A hajbeültetés nem feltétlenül a legjobb megoldás, ha a haj a fejtetőn nagyon ritka és gyenge. Ez korlátozhatja az egész eljárás lehetőségeit. További probléma lehet néhány bőrbetegség. Ha aggódik a hajminősége miatt, vegye fel velünk a kapcsolatot, ingyenes konzultációt biztosítunk.

Hol történik a hajbeültetés?

Minden beültetés isztambuli klinikákon történik, ahol a világ minden tájáról érkező kliensek eljárásai zajlanak napi szinten.

Mennyi időt vesz igénybe?

Az új hajhoz vezető utazás általában három napot, maga a beavatkozás általában 6-8 órát vesz igénybe, de mindez a hajtüsző egységek számától és a transzplantáció bonyolultságától függ.

Nem beszélek angolul, sem törökül. Hogyan értetem meg magam?

Nem kell aggódnia, a teljes tartózkodás ideje alatt magyar idegenvezető áll rendelkezésére, aki zökkenőmentesen intézi ügyeit Isztambulban. Nemcsak a formaságok teljesítésében segít a recepción, hanem a klinikán, a beavatkozás során, valamint másnap a vizsgálat és a kontroll során is jelen lesz.

Fájdalmas a beavatkozás?

A hajbeültetés helyi érzéstelenítésben történik, így teljesen fájdalommentes.

Mennyi hajtüsző egységre lesz szükségem?

A hajtüsző egységek (graftok) számát egyénileg határozzuk meg. Az orvosok az elküldött fényképekből indulnak ki, de a pontos számot csak a műtét előtti vizsgálat során állapítják meg. A beavatkozás után tanúsítványt kap a beültetett graftok pontos számáról.

Valóban életre szóló garanciát kapok?

Igen. A beavatkozás után jótállást kap tanúsítvány formájában, amely tartalmazza az beültetéssel kapcsolatos információkat (a hajtüsző egységek számát és az eljárás menetét). A garancia akkor érvényes, ha egészségi állapota, vagy gyógykezelése nem befolyásolja a hajhagymák állapotát és nem okoz hajhullást, vagy ha nem vesz részt rák elleni terápián (kemoterápia, sugárterápia).

Mennyi ideig tart míg láthatóvá válik az eredmény?

Az eredményeket a hajbeültetés után azonnal látni fogja, de a haja ekkor még rövid lesz. Három héttel a beavatkozás után a haj fokozatosan kihullik, ez a gyógyulási folyamat része. Ehelyett a haj helyett új haj fog nőni. Négy-hat hónappal a műtétet követően az beültetett haj gyorsabb növekedésnek indul, és a hatodik hónap után jelentős változásokat észlel majd. Tíz-tizennégy hónappal a transzplantáció után lesz az eredmény végleges.

Az eljárás után mikor tudok újra sportolni?

Az első két hétben hagyja ki a fitnesz és más nehéz edzéseket, amelyek túlzott izzadással járnak. A beavatkozás után három hétig kerülje az olyan nehéz sportokat, mint az úszás, a foci és a kosárlabda.

Mit jelent a graft?

A graft hajtüsző egységet jelent. A hajtüsző egység kicsi bőrszigeteket takar, ami hajszálakat és hajhagymákat tartalmaz. Egy hajtüsző egység általában 2-3 hajszálat tartalmaz.

closeellipsis-vwhatsappchevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram